Sonntag, 23. Juli 2017

Českobudějovičtí futbalisti majú pauzu. Trénuje len tucet zdravých

Kvôli nepárnemu počtu tímov a rozlosovanie v druhej lige majú Budějovice o nadchádzajúcom víkende voľno. "Z hľadiska rytmu to príjemné nie je, aj keď sme s tým tak nejako počítali. Stretne to každého a plus novo máme aj v druhej lige reprezentačnej prestávky, "nie je na jednu stranu moc nadšený tréner Dynama František Cipro.

"Prestávky sú zlé, ale zase dúfame, že nám to vyrieši problémy so zranenými hráčmi. Štyri, päť chalanov nám chýba. Náš káder zase nie je tak široký, ale myslím si, že od budúceho pondelka by maródi mohli byť už zase fit a začať s nami trénovať, "myslí si Cipro.

Súťažný zápas vedenie klubu nahrádzať priateľským zápasom nebude. "Nie je s kým, súťaže sú už rozbehnuté a všetci naplno hrajú.Musíme t o teda riešiť tréningy, aj keď nás nie je moc. Ale uvažujem, že by sme začiatkom budúceho týždňa zohrali nejaký zápas s juniorky či dorastu. Ešte nevieme, "dodáva kouč.

Ten zatiaľ nemôže počítať ani s Jánom Šimák, ktorý o uplynulé sobote v Sokolove prihrával loptu, keď do neho zrazu zozadu nekompromisne zajazdil domáci Vojtěch Machek.

"Honza by tiež mal začať trénovať v pondelok. Hneď v prvej minúte v Sokolove bol na neho dosť brutálny faul a myslím si, že bol aj úmyselný. Klobúk pred ním, že dohral celý zápas v bolestiach, teraz však maróduje, "uvádza kouč na Šimáková adresu.

"Je nás momentálne dvanásť. Musíme teda na tréningoch improvizovať. Chceli sme sa zamerať hlavne na kondíciu, ale rôzne cvičenia kombinujeme.Nedá sa nič robiť, "mrzí Cipra.

Naviac mu chýbali v kádri aj reprezentanti. Z mládežníckych reprezentačných zrazov sa do kádra vrátila trojice hr� �čov. Z tímu futbalistov do 20 rokov Michal Řezáč s Lukášom Buchvaldkem a z dvadsaťjednotky potom Zdeněk Linhart. Cipro ale nemôže aj tak počítať s rezacie, ktorý prišiel tiež so zranením.

"dvadsaťjednotky som videl, ale Linhart toho veľa neodohral. Bol na ihrisku asi dvakrát na desať minút. A u Rezace s Buchvaldkem som bol s ich výkonmi spokojný, "chváli budějovický kouč mladých hráčov.

V posledných rokoch počet mládežníckych reprezentantov z klubu postupne klesal a teraz sa podarilo tento trend prerušiť.Najviac na seba upozornil Michal Řezáč, ktorý odohral proti Anglicku dva celé zápasy.

"Teraz to už záleží len na nich, šancu chlapci dostali. Za nimi tiež na príležitosť čakajú ďalší hráči narodení v ročníkoch 1995 a 1996, čo sú Funda s Hálom či karafiátov. Čím viac šancí dostanú, tým lepšie. Ale všetci veľmi dobre vieme, že s tými chalanmi to nejde zo dňa na deň. Mu sí si odohrať dva, tri roky. Podľa mňa ale majú všetci pred sebou dobrú kariéru. Musí však ďalej pracovať, "má jasno František Cipro.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen