Freitag, 21. Juli 2017

Oštepár Veselý ovládol závod Diamantovej ligy v New Yorku, ale zranil sa

Míting ovplyvnil silný protivietor, ktorý znehodnotil výsledky na všetkých šprintérskych tratiach. Doplatil na to tiež Jamajčan Usain Bolt, ktorý mal dokonca veľké ťažkosti vyhrať preteky na 200 metrov (-2,8 m / s). V cieli bol v čase 20,29 sekundy o iba tri stotiny skôr ako Zharnel Hugnes z karibského ostrova Anguilla.

Veselý pred deviatimi dňami vyhral míting Diamantovej ligy v Ríme. V nedeľu potom prišiel o víťazstvo v Birminghame až dodatočne, keď bol Keňan Julius Yegovi po súťaži uznaný sporný pokus na okraj výseče. Yego hodil 91,39 metra a mohol sa radovať z nového afrického rekordu a najlepšieho výkonu v histórii Diamantovej ligy.

V New Yorku stačil Veselému k víťazstvu pokus z prvej série, v druhej hodil 80,49 metra.Potom už kvôli zdravotným ťažkostiam nepokračoval. "Odstúpil som, pretože som hneď v prvom hode cítil ostrú bolesť v slabinách," citoval českého reprezentanta web medzinárodnej atletickej federácie IAAF. "Mal som šťastie, že to stačilo na víťazstvo," povedal.

Veselý už s trieslom mal problémy skôr v priebehu sezóny. Verí, že sa dá čoskoro do poriadku. "Som rád, že som mohol ďalší hody vynechať, snáď to bude dobré. Počas pretekov tú bolesť človek moc nevníma, "uviedol.

" V rozcvičenie som sa cítil dobre, je to škoda.Keď budem zdravý, môže to byť oveľa lepšie, "poznamenal oštepár, ktorý by mal hádzať za tri týždne v Lausanne. "Snáď sa dám do tej doby do poriadku," veril.

V Diamantovej lige Veselý usiluje o tretie víťazstvo v celkovom hodnotení po rokoch 2012 a 2013. Po štyroch pretekoch má na čele päťbodový náskok pred Yegem.

Bolt sa sťažoval na to, že príšerne prebehol zákrutu .Aj v nepriaznivých podmienkach vraj mal bežať rýchlejšie. "Neviem, čo sa stalo, neviem si to vysvetliť," krútil hlavou Bolt, ktorý bežal o 16 stotín pomalšie ako na Zlatej tretre v Ostrave. "Bol to zlý závod, tú zákrutu som prebehol pravdepodobne najhoršie v živote," kritizoval sa.

Aj keď sa pred mítingom cítil dobre a tréner bol spokojný s piatkovým tréningom, Bolt mal nakoniec šťastie, že nemal kvalitný súpera , inak by veľmi pravdepodobne prehral. "Vybehol som z blokov a nič nefungovalo," stále nemohol uveriť svojmu behu.Teraz sa chce venovať tréningu, na konci mesiaca by mal bežať na domácom šampionáte. "Budem makať, nebojím sa, že by som sa nedostal do formy," dodal.

Na stovke bol najrýchlejší podľa očakávaní Američan Tyson Gay, ale v protivetre mal veľké problémy zvíťaziť. Nakoniec cieľom prebehol ako prvý za 10,12 sekundy a o tri stotiny porazil Jamajčana Nestu Cartera. Pôvodne druhý Kes ton Bledman z Trinidadu bol dodatočne diskvalifikovaný pre uliaty štart.

Jedným z najlepším pretekov mítingu bol beh na 800 metrov, ktorý ovládol David Rudisha.Kenský svetový rekordér sa síce na Zlatej tretre v Ostrave ľahko zranil, ale dokázal sa dať do poriadku a v New Yorku vyhral v tesnom finiši v kvalitnom času 1: 43,58.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen